Zwanger in bad, mag dat?

Datum: 05-12-18

Het is een vraag die veel gesteld wordt: mag je als zwangere vrouw nou wel of niet in bad? Het warme water is heerlijk ontspannend, maar kloppen de geruchten dat het slecht kan zijn voor je ongeboren kindje? Het antwoord lees je hieronder.

Er zijn weinig dingen zo ontspannend als een warm bad. Het heerlijke warme water, de geur van zeepsop en het gevoel dat je lichaam even wat minder zwaar is. Helemaal als je zwanger bent is dit een heerlijk relaxmoment. Waarom hoor je dan dat dit niet goed voor je is? En kan het echt kwaad?

Niet te heet

Het antwoord is nee, zolang je er op let dat je niet te heet baddert. Er wordt aangenomen dat het risicovol kan zijn als je lichaamstemperatuur voor langer dan 10 minuten boven de 39 graden komt in de eerste zeven weken van je zwangerschap. Je hartslag neemt hierdoor namelijk toe, wat de bloedtoevoer richting je baarmoeder kan verminderen. Vooralsnog moet je je vooral laten leiden door wat goed voelt voor jou. Maar speel je graag op safe? Dan zit je goed door onder de 37 graden watertemperatuur te zitten.

Maak het jezelf gemakkelijk

Als je dan in bad ligt, dan wil je het jezelf natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken. Een lekker kopje thee, je favoriete serie of een goed boek binnen handbereik. De badplanken van Longing zijn hier perfect voor. De handgemaakte planken van rustiek eikenhout dienen hun doel, maar zijn anders dan de meeste badrekjes ook nog eens bijzonder stijlvol. En helemaal feel-good: de planken worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die door het werken aan de planken een tweede kans krijgen. Dus heerlijk ontspannen met een goed gevoel.

Wij zeggen: laat het (niet al te hete) bad maar vollopen!