3d echo

3D Pretecho

3D echo’s maken net als 2D echo’s gebruik van echoscopie technologie met reflecterende geluidsgolven die door een computersysteem worden omgezet naar beeld. Doordat er met de nieuwste technologie meerdere 2D echo’s ter gelijke tijd kunnen worden gemaakt kunnen veel nieuwe systemen deze aparte beelden omzetten en opbouwen tot een 3D afbeelding van je baby. Deze techniek, die gebruikt maakt van drie referentiekaders, zorgt er voor dat je het ongeboren kind in haar totale vorm kunt zien, hetgeen een mooi beeld geeft van je baby.

3D foto’s van je kind

De kwaliteit van de 3D foto’s die worden gemaakt tijdens een echo zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn de ligging en de bewegelijkheid van je kindje als wel de hoeveelheid vruchtwater van invloed op het beeld. Daarnaast speelt ook de nieuwheid van het systeem een rol. De meeste echobureaus adviseren om een 3D echo te laten doen tussen de 24ste en 30ste week van je zwangerschap. Op dat moment ligt je baby in ruim genoeg vruchtwater en heeft het ook zelf al wat onderhuids vetweefsel. Dit zorgt voor de mooiste beelden van je kind. Ook eerder en later kunnen 3D foto’s worden genomen van je baby of details van hem of haar, maar de kwaliteit zal dan minder zijn. Wat betreft de kleur van het 3D beeld is dit afhankelijk van het echobureau. Sommige bureaus bieden zwart-wit foto’s, terwijl anderen juist weer kleuren beelden aanbieden.

Prijzen 3D echo

De prijzen voor het maken van een 3D echo van je baby verschillen sterk per echobureau. De meeste bureaus bieden verschillende pakketten, die verschillen in de tijd van de echo en het aantal foto afdrukken van je ongeboren kind. Ook verschilt de prijs tussen een kleuren 3D afbeelding en een zwart wit foto. De prijzen variĆ«ren tussen de 50 en 135 euro bij de verschillende bureaus, waar bij de goedkoopste echo’s vaak apart moet worden betaald voor een fotoafdruk van de echo. Het is daarom goed om via deze website de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.