commode inrichten

Commode inrichten? Volg deze tips!

Datum: 18-11-16

Als je zwanger bent is staat je leven waarschijnlijk al helemaal in het teken van de baby. Voordat de kleine geboren wordt ben je al druk met allerlei voorbereidingen. Zo moet je van alles aanschaffen, denk aan de kinderwagen, kleding, luiers, hydrofiele doeken en nog veel meer. Gelukkig hebben wij een handige uitzetlijst die je de gehele zwangerschap bij hand kunt houden.

Misschien wel het leukste van alle voorbereidingen is het inrichten van de babykamer. Je kunt al je creativiteit er op los laten. Schilder de muren in schattige kleuren, koop mooie meubels en kleed het kamertje aan met de mooiste accessoires. Als alle meubels staan mag het inpakken van de kledingkast en de commode beginnen. Maar wat berg je nou allemaal op in de commode? Zo’n commode inrichten, hoe doe je dat nou handig? Pret-echo.nl geeft je graag tips!

Op de commode

Eén van de belangrijkste dingen op de commode is het aankleedkussen. Koop er het liefst een met opstaande randen. Zo blijft je baby beter liggen. Natuurlijk moet je je kindje altijd goed vasthouden als het op de commode ligt. Hoe ouder ze worden hoe makkelijker ze kunnen draaien en zich zo van het kussen kunnen afwerken.

Het hangt er een beetje vanaf hoe groot je commode is. Enkelen bieden alleen ruimte voor het aankleedkussen en bijvoorbeeld de billendoekjes, maar als ze breder zijn kun je er voor kiezen om een aantal mandjes op de commode te zetten. In die mandjes kun je dan de spullen zetten die je het meest nodig hebt. Denk aan luiers, billendoekjes, crème voor rode billetjes en andere verzorgingsproducten.

Laden of kastjes?

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten commodes. Ze zijn er met kastjes en met laden, maar de meeste commodes hebben laden. Laden zijn handig omdat je niet zo ver naar hoeft te rijken in een diepe kast. Nadeel is dat alle spullen makkelijk heen en weer kunnen schuiven. Dit probleem kun je oplossen door handige verdeelmandjes in de laden te zetten.

In de kast

Als je de kast gaat inrichten is het handig om de spullen die je het meest nodig hebben het dichtst binnen handbereik te plaatsen. Doe in de bovenste lade bijvoorbeeld de luiers, billendoekjes, crème voor het huidje en andere handige verzorgingsproducten. Ook slim om snel bij hand te hebben is een nagelschaartje, washandjes, hydrofiele doeken, de thermometer en een flesje alcohol. Houdt er rekening mee of je rechts of linkshandig bent. Ben je rechts? Leg de doekjes en luiers dan ook rechts. Zo kun je je kindje gemakkelijk verschonen.

Heb je nog ruimte over? Dan kun je ook rompertjes, pyjama’s, wat broekjes en shirtjes en sokjes prima in de commode opbergen. Handig om deze kledingstukken direct bij de hand te hebben. Mochten er ongelukjes gebeuren tijdens het verschonen hoef je niet eerst het kamertje door naar de kledingkast. Als je de kleding wel in de kledingkast opbergt en je moet tijdens het verschonen iets uit de kast pakken, pak je kind dan altijd op en neem het even mee.

Voorraad luiers en lakens

Is je commode groot genoeg? Dan kun je bijvoorbeeld ook badcapes, dekens en lakens in de commode opbergen. Berg ook de voorraad luiers in de commode op.

Misschien heb je voordat je bevallen bent de commode helemaal netjes ingericht en kom je er als de baby er is achter dat die indeling helemaal niet handig is. Dan kun je natuurlijk rustig schuiven met de spullen!