Jongen of meisje? De voors en tegens van geslachtsbepaling

Datum: 28-10-15

Tegenwoordig wil het grootste deel van de aanstaande ouders weten of ze in verwachting zijn van een jongen of meisje. Maar waarom zou je dat eigenlijk al willen weten? Is het niet veel leuker om het een verrassing te laten zijn? Of geeft het juist rust als jij weet of er een meisje of een jongen in je buik zit? pret-echo.nl zet de voors en tegens voor de geslachtsbepaling op een rij en helpt jou met kiezen.

Voor: je nieuwsgierigheid laten varen

Ben jij heel nieuwsgierig naar het geslacht van je ongeboren baby en kunnen jij en je partner echt niet wachten tot de geboorte? Dan kan een geslachtsbepaling echo veel rust geven.

Tegen: teleurstelling voorkomen

Ook al zal niemand dat snel toegeven, vrijwel elke aanstaande ouder heeft een lichte voorkeur voor een jongen of een meisje. Als je pas tijdens de bevalling ontdekt of je een meisje of jongetje krijgt is die teleurstelling er totaal niet, want je hebt een baby! Het maakt dan echt niet meer uit of het jongen of meisje is.

Voor: passende babykleding en een babykamer in de goede kleur

Veel argumenten van aanstaande ouders die het geslacht willen weten is dat ze dan gericht kleding kunnen kopen voor hun baby. Ook kun je dan alvast het kamertje in bijvoorbeeld roze of blauw schilderen.

Tegen: roze en blauw links laten liggen

Voordeel van geen geslachtsbepaling laten doen is dat je je niet zo hoeft bezig te houden met de kleuren roze of blauw. Je kunt lekker een neutraal babykamertje maken en ook zul je niet overladen worden met roze of blauwe cadeaus. Ideaal als je niet zo van deze stereotype kleuren houdt. Daarnaast is de kans dat je bij een eventueel volgend kindje al je babyspullen weer kunt gebruiken veel groter dan wanneer alles al is toegespitst op een bepaald geslacht.

Voor: je krijgt een persoonlijk beeld van je baby

Als je het geslacht weet van je baby kun je die kleine bij haar of zijn naam gaan noemen. Zo krijg je alvast wat meer gevoel bij dat kleine mensje in je buik.

Tegen: de verrassing is zo leuk

Het grote afvragen naar wat er in je buik zit, een jongen of toch een meisje, is voor veel mensen die het geslacht niet willen weten zo leuk. Daarnaast leven familie en vrienden echt mee met deze grote verrassing. De een is er van overtuigd dat er een jongen in je buik zit, terwijl de ander zeker weet dat het een meisje is. Na de geboorte iedereen vertellen wat het is geworden is natuurlijk erg leuk!

Geslachtsbepaling of pret-echo?

Kun jij niet wachten en wil je snel weten of er een jongen of een meisje in je buik zit? Vind dan via onze website een echobedrijf dat een geslachtsbepaling bij jou kan laten doen. Wil je niet weten wat het wordt, maar wil je toch nog eens naar je kindje kijken? Dan kun je ook een pret-echo laten maken. Als jij zegt dat je niet wil weten wat het wordt, kan de echoscopist ervoor zorgen dat je het geslacht niet ziet.