Hoeveel kost het om een 2D pretecho te laten maken?

Datum: 29-04-19

Op deze site vind je verschillende adressen in heel Nederland om een pretecho in 2D, 3D of 4D van je ongeboren kindje te laten maken. Wil jij misschien een echo laten maken van je ongeboren kindje? Of wil je het cadeau geven? In deze blogpost leggen we uit aan welke prijzen je moet denken.

Verschillende tarieven

Bij een 2D echo wordt er een (vaak zwart-wit) 2D foto of video gemaakt van je ongeboren kind. Omdat een pretecho – zoals de naam al aangeeft – wordt gemaakt zonder medische aanleiding, zijn de kosten hiervan voor eigen rekening. De prijzen hiervan kunnen per organisatie verschillen. Soms kan het daarom best uit om er een eindje voor om te rijden.

Waar kan ik terecht voor een pretecho?

Voor een pretecho kun je terecht bij een verloskundigenpraktijk of een gespecialiseerd echografiebureau. Je kunt hem op verschillende momenten in je zwangerschap laten maken. Maar let op: de meeste praktijken hanteren tarieven waarbij een 2D echo op een eerder moment in je zwangerschap goedkoper is dan op een later moment. Een vroege 2D pretecho (tussen de 6 en 10 weken) kost bijvoorbeeld 30 euro. Een pretecho als je langer dan 10 weken zwanger bent kost zo’n 50 euro.

De gemiddelde prijzen

Over het algemeen starten de prijzen van een ‘eenvoudige’ 2D pretecho bij zo’n 30 tot 40 euro en kunnen oplopen tot 50 tot 60 euro. Je ontvangt dan zwart-wit (2D) foto van je kindje. Sommige praktijken bieden daarnaast een pakket aan, waarbij je meerdere foto’s op een USB stick ontvangt. Afhankelijk van hoe die pakketten er precies uitzien, liggen die prijzen rond de 80 tot 90 euro.

Ben je benieuwd hoeveel het kost om een 3D echo te laten maken? Dat leggen we uit in de volgende blogpost. Stay tuned!