De voordelen van een pretecho

Datum: 04-11-15

Wil jij een pretecho laten maken van je ongeboren kindje in de buik? Een echte aanrader! De voordelen van een pretecho zijn namelijk talrijk. Nadat je de medische echo rond de 20 weken van je zwangerschap hebt gehad, moet je nog lang wachten voordat je je kindje in het echt kunt bewonderen.

Er zijn verschillende pretecho’s te boeken in Nederland. Zo is er de 2D pretecho. Tijdens deze pretecho wordt gebruik gemaakt van de 2D echografie, ook wel echoscopie genoemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een techniek waarin reflecterende geluidsgolven via een speciaal computersysteem worden omgezet naar live videobeelden. De beelden bij een 2D echo zijn zwart-wit, maar het omzetten van de geluidsgolven naar beeld gebeurt zeer snel, hierdoor kunnen bewegingen van de baby goed worden gevolgd.

Verschillende soorten pretecho’s

Bij een 3D echo worden net als bij 2D echo’s gebruik gemaakt van echoscopie technologie met reflecterende geluidsgolven die door een computersysteem worden omgezet naar beeld. Doordat er met de nieuwste technologie meerdere 2D pretecho’s op hetzelfde moment gemaakt kunnen worden, kunnen veel nieuwe systemen deze aparte beelden omzetten en opbouwen tot een 3D afbeeldingen van je baby. Een 4D echo is eigenlijk niets meer dan bewegende 3D beelden.

Nu je het verschil tussen de pretecho’s weet kun je misschien beter een keuze maken voor één van de echo’s. De voordelen van een pretecho zijn namelijk zeker aanwezig. Je kunt even op een ontspannen manier naar de baby in je buik kijken zonder dat je bang hoeft te zijn voor medisch gepraat. Daarnaast kun je ook familie meenemen naar de pretecho. Je kunt dan alvast met meerdere mensen naar je baby kijken.

Als je vanaf ongeveer 28 weken een 3D of 4D pretecho laat maken kun je al goed zien hoe je kindje eruit ziet. Ook al zit de baby nog in de buik, je kunt al volop speculeren over op wie hij of zij lijkt! Beleef je zwangerschap nog intenser door heerlijk naar je baby te kijken!

Let op: medische echo’s worden vaak vergoed, maar de pretecho’s niet. Deze moet je dus wel zelf betalen.