3 Weken zwanger

Innestelen

Ook al weet je nu nog niet dat je zwanger bent, je bent het nu echt 3 weken zwanger! Zodra de eicel bevrucht is, gaat de eicel wand zich sluiten zodat er geen andere zaadcellen meer kunnen binnendringen. Aan het einde van week drie zal het bevruchte eitje (zygote) aankomen in de baarmoederholte om zich daar te proberen in te nestelen. Als het de bevruchte cel niet lukt om in te nestelen sterft het af en zul je gewoon ongesteld worden zonder ooit te weten dat je toch heel even zwanger bent geweest.

Als het wel lukt om in te nestelen zullen de binnenste cellen in week 4 uitgroeien tot de embryo, de buitenste cellen groeien uit tot de vruchtvliezen en een deel van de placenta.

Kwaaltjes

Waarschijnlijk merk je nu je 3 weken zwanger bent nog niet dat je zwanger bent. Van het moment van de bevruchting en de celdelingen merk je in principe niets. Wel gaat daar snel verandering in komen. Je lichaam gaat door om zich klaar te maken voor de zwangerschap. Zo gaat je hormoonhuishouding veranderen waardoor je bijvoorbeeld last kunt krijgen van de bekende kwaaltjes zoals ochtendmisselijkheid.